Regen zorgt voor drukte op weg en bij woonwinkels

De drukte op de weg is in de loop van tweede pinksterdag fors toegenomen. Was het 's ochtends nog rustig op de weg vanwege het druilerige weer, later op de dag ontstonden er files. Huiswaarts kerende vakantiegangers, bezoekers van woonboulevards en ongelukken zorgden voor drukte, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Met name vanuit het zuiden in noordelijke richting ontstonden files. Op de N256 vanuit Zierikzee is het volgens de ANWB 'hartstikke druk'. Op de A2 tussen Maastricht en Eindhoven zorgde een botsing voor een file van zeven kilometer voor knooppunt Batadorp. Door een aanrijding op de A1 ontstond een lange file tussen Hengelo en Apeldoorn. Rond 15.00 uur stond er in totaal 68 kilometer file.

Het slechte weer zorgde maandag voor drukte bij woonboulevards. "Het loopt hier storm", zegt een woordvoerder van Alexandrium in Rotterdam. "Het weer heeft ons enorm in de kaart gespeeld. Zondag was het druk in de pretparken, vandaag zorgt de regen voor goed gevulde woonboulevards. De ondernemers hebben hier allemaal een grote glimlach op hun gezicht."

"Van ons mag het vaker zo regenen", meldt de zegsman. De afgelopen periode slonk de omzet van woonwinkels. Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakte vorige week bekend dat woonwinkels in het eerste kwartaal zeven procent minder omzet draaiden dan een jaar eerder.