Man ontvlucht volksgericht

De 51-jarige man uit Nijmegen die dinsdagnacht in zijn woonplaats werd aangehouden voor het doden van zijn eigen hond is vrijgelaten en op een andere plek dan in zijn eigen woning ondergebracht. Dat meldt de politie donderdag.

De hond, een Amerikaanse Staffordshire, werd zaterdag in een sporttas in het Maas-Waalkanaal aangetroffen. De vondst van de hond leidde tot veel commotie. Voor de deur van de man verzamelde zich dinsdagavond een groep boze mensen die de man bedreigden. De politie riep toen mensen op de rust te bewaren en het recht niet in eigen handen te nemen.

De man heeft inmiddels een verklaring afgelegd, aldus de politie. De Nijmegenaar stelt zijn hond niet met opzet te hebben willen doden. Het dier is door verstikking om het leven gekomen. Nadat de hond was overleden, raakte de man in paniek en heeft hij het lichaam van het dier weggemoffeld.

Sectie op het lichaam van de hond wees eerder al uit dat het dier al dood was voordat hij in het water terechtkwam. Verder letsel dat bij de hond is vastgesteld, is volgens de politie te verklaren doordat het dier van grote hoogte in het water is gegooid.

De man moet zich voor een rechter verantwoorden en heeft hiervoor een dagvaarding meegekregen. Hij is in afwachting daarvan overgedragen aan de hulpverlening en elders ondergebracht.