Angry Birds over drie jaar in bioscoop

De animatiefilm rond de smartphonehit Angry Birds moet over drie jaar in de bioscoop draaien. De 3D-film wordt gemaakt en gefinancierd door gamebedrijf Rovio Entertainment en uitgegeven door Sony Pictures Entertainment. De film staat gepland voor 1 juli 2016. Hoeveel geld gemoeid is bij de deal tussen Sony en Rovio is niet bekendgemaakt.

John Cohen, bekend als producer van de animatiefilm Verschrikkelijke Ikke, en David Maisel, de producent van Iron Man, werken aan de Angry Birds-film. Over het verhaal van de film of eventuele stemacteurs is nog niets bekend. De vogels, de hoofdrolspelers uit de games, zwijgen doorgaans.

De film is overigens niet de eerste videoproductie van Rovio. Het bedrijf biedt al korte filmpjes aan via verschillende televisiekanalen en in zijn eigen spellen. De Angry Birds-animaties verschijnen wekelijks en zijn in de eerste zes weken meer dan 150 miljoen keer bekeken.

De Angry Birds-spellen draaien om een groep vogels die de biggetjes moeten verslaan die hun eieren hebben gestolen. De spellen zijn sinds 2009 meer dan 1,7 miljard keer gedownload of gekocht voor allerlei spelcomputers, tablets en smartphones.