Hockeysters Den Bosch verslaan Laren in play-offs

De vrouwen van Den Bosch zijn de play-offs goed begonnen. In een tamelijk vlakke wedstrijd waren de Brabanders met 2-1 te sterk voor Laren. Zaterdag staat de tweede ontmoeting op het programma. Deze wordt om 12.30 uur in Den Bosch gespeeld.

Het beloofde veel goeds gezien de razendsnelle voorsprong van Den Bosch, dat het eerste kwartier de overhand had. Lidewij Welten had een mooie achtie over de linkerachterlijn, waarna ze de bal aan Vera Vorstenbosch gaf, die kopcirkel stond. De spits van Den Bosch reageerde uiterst attent en ramde de bal met een korte slag achter goalie Joyce Sombroek: 1-0

In de twintigste minuut had Den Bosch de uitgelezen kans om de stand uit te breiden. De regerend landskampioen kreeg een strafbal, nadat bij een Bossche corner de bal op de doellijn door een Larense voet werd tegengehouden. Maartje Paumen ging vervolgens achter de bal staan, maar de push van de Bossche captain werd met een voortreffelijke actie van Sombroek uit de linkerkruising gehaald. Vervolgens kwam Laren steeds beter in de wedstrijd. Macey de Ruiter had voor de thuisploeg nog een dot van een kans, maar de youngster miste de voorzet van Renske van Geel op een haar na.

In het tweede bedrijf speelde de wedstrijd voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en kregen wat kansjes, maar echt gevaarlijk werden de formaties niet. De tweede treffer van Den Bosch kwam dan ook behoorlijk uit de lucht vallen. Na een gele kaart voor Miek van Geenhuizen, nam Maartje Goderie een vrije slag buiten de 23-meterlijn. Via de stick van Laren-verdediger Willemijn Bos belandde de bal achter Sombroek: 2-0. Laren kwam in de laatste minuut nog terug tot 2-1. Naomi van As tekende vanuit een strafcornervariant voor de verlate aansluitingstreffer.