Dreamliner ook in Japan weer in de lucht

In Japan is zondag een testvlucht met de nieuwe Boeing 787 goed verlopen. Het was de eerste testvlucht in Japan sinds de Dreamliner eerder dit jaar aan de grond werd gezet vanwege accuproblemen.

Aan boord van het vliegtuig waren een hoge afgevaardigde van Boeing en de directeur van de Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways. Na een vlucht van twee uur keerde het vliegtuig veilig terug op het vliegveld Tokyo Haneda.

Zaterdag steeg in Ethiopië al een Dreamliner, het paradepaardje van de Amerikaanse vliegtuigbouwer, op voor een commerciële vlucht.

In januari kwam het binnen twee weken twee keer tot ernstige problemen door de accu's van de Dreamliners. In een geval ontstond brand en in een ander geval bleef het bij rook. De oorzaak voor die problemen is nog altijd niet bekend. Sindsdien is aan een verbeterd systeem gewerkt, waardoor geen brand meer zou moeten kunnen ontstaan.

Het Japanse ministerie van transport keurde de veranderingen vrijdag goed, nadat de Amerikaanse autoriteiten dat eerder al hadden gedaan.