Seks en poepen levensgevaarlijk!

Wie graag een nummertje maakt of een neger op de boot zet, kan er maar beter direct mee kappen. Het blijkt levensgevaarlijk te zijn. Deze essentiële bezigheden blijken namelijk een hersenbloeding te kunnen veroorzaken.

Deze schokkende ontdekkingen zijn gedaan door onderzoekster Monique Vlak. Zij promoveert vandaag aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft hiervoor een onderzoek ingesteld naar het krijgen van het specifieke soort subarachnoidale hersenbloeding (SAB).

Vlak concludeerde dat maar liefst acht factoren invloed kunnen hebben op het krijgen van een hersenbloeding. Als je een beetje perst om een splinter uit je achterste te drukken, kun je al een geknapt bloedvat in je grijze massa oplopen. Ook neuken blijkt een oorzaak te zijn voor een hersenbloeding. Zelfs een bakkie troost of thee drinken, je boos maken of je sneus snuiten kun je maar beter niet meer doen.

Daarnaast zijn er nog twee factoren gevonden. Zo wordt het kijken van een horrorfilm afgeraden, want ook schrikken kan fataal zijn. Gelukkig is er nog iets positiefs te melden: lichamelijke inspanning waaronder werken of sporten, kan ook een hersenbloeding veroorzaken.

Een SAB wordt in negen op de tien gevallen veroorzaakt door een aneurysma, een geknapt bloedvat dus. Dit treft meestal vrij jonge mensen van rond de 50 en kent in een kwart tot de helft van de gevallen een dodelijke afloop.