Van Persie heeft veel geleerd van Bergkamp

Robin van Persie heeft naar eigen zeggen veel geleerd van Dennis Bergkamp. De aanvaller van Manchester United zag de oud-international als een soort mentor.

Van Persie was in zijn tijd in Nederland gewend om verhaal te halen als hij niet in de basis begon. "Zo ging dat in Nederland wel. Dan stapte je naar de trainer en vroeg je: waarom speel ik niet? Bergkamp zei dat het in het buitenland anders werkte. Dus hield ik nog even mijn mond", zegt de spits tegen De Volkskrant.
 
De aanvaller van Manchester United laat weten dat hij zelf nu een soort Bergkamp-rol bekleedt. "Het is leuk om die jonge gasten een beetje te helpen. Ik weet precies hoe ze zich voelen, want zo heb ik me ook gevoeld. Van mijn verhaaltje kunnen ze één of twee dingetjes oppikken", aldus Van Persie.

"Het is goed voor de jeugd om met ouderen te praten. Als je jong bent, zit je nog vol emoties. Je wilt alle kanten op. Dat is allemaal logisch. Je verbergt je onrust een beetje voor de buitenwereld. Voetbal is een machowereld en je mag daarin niet toegeven."