Man bekent moord en overvallen in Oosterwolde

De man die vorige week werd aangehouden in verband met de moord op een vrouw uit het Friese Oosterwolde heeft bekend. Tijdens een verhoor gaf hij toe het 67-jarige slachtoffer op 11 september vorig jaar te hebben vermoord in haar woning aan de Klazingaweg, meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De 33-jarige verdachte, die woonde in het nabijgelegen gehucht Fochteloo, verklaarde dat hij alleen heeft gehandeld. Hij werd op 10 april in een huis van bewaring aangehouden, waar hij zat vanwege een winkeloverval in Oosterwolde.

De man wordt ook verdacht van een overval op een snackbar in Bakkeveen en een tankstation en een kledingwinkel in Oosterwolde. Deze overvallen, die hij bekend heeft, werden allemaal het afgelopen halfjaar gepleegd. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij andere onopgeloste overvallen en inbraken die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden in en om Oosterwolde.

Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die eerder in het onderzoek naar de moord werd aangehouden, wordt niet meer als verdachte gezien.