Geen overeenstemming over oldtimerkwestie

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) en de autobranche zijn er niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over alternatieven voor de volledige afschaffing van de vrijstelling voor oldtimers van de motorrijtuigenbelasting. De plannen die de branche hiervoor had, waren te duur, laat een woordvoerder van Weekers maandag weten.

In het regeerakkoord is afgesproken dat de belastingvrijstelling van oldtimers wordt afgeschaft in 2014. Dat gebeurt uit oogpunt van het milieu. In november nam de Tweede Kamer echter een motie van PVV en SP aan, waarin staat dat autobezitters die hun oldtimer slechts sporadisch gebruiken vrijgesteld moeten blijven.

Weekers stelt dat zijn inzet bij het gesprek was 'bezitters van oldtimers die deze hobbymatig aanhouden tegemoet te komen op een manier die past binnen de strekking en geest van de afspraken uit het regeerakkoord'. "Helaas is dat niet gelukt."

Maandagavond stuurt Weekers een brief over de kwestie naar de Kamer. Die moet nu gaan kijken welk alternatief het beste is.