[NBA] Duncan leidt Spurs langs Atlanta

Tim Duncan heeft San Antonio Spurs zaterdagavond in de NBA met 31 punten en veertien rebounds langs Atlanta Hawks geleid: 99-97. Zijn ploeggenoot Kawhi Leonard deed er met 23 punten nog een schepje bovenop.

De Spurs, die het zonder de geblesseerden Tony Parker en Manu Ginobili moesten stellen, nemen door de overwinning de koppositie in de Western Conference weer over van Oklahoma City Thunder. Atlanta staat zesde in de oostelijke competitie.

Denver Nuggets boekte tegen Houston Rockets zijn twintigste thuiszege op rij: 132-114. Wilson Chandler en zijn ploeggenoot Corey Brewer waren met respectievelijk 21 en 22 punten belangrijk voor de Nuggets. Rockets-speler Jeremy Lin, vorig seizoen nog succesvol bij New York Knicks, werd met 23 punten topscorer.

Miami Heat won simpel van Philadelphia 76ers: 106-87. LeBron James, die terugkeerde na een hamstringblessure, was met 27 punten weer eens de grote man bij de ploeg uit Florida. Met zestig overwinningen is Miami verreweg de beste ploeg in de Eastern Conference. De 76ers staan negende en hebben nog een kleine kans om zich voor de playoffs te plaatsen.

Overige uitslagen
Washington Wizards - Indiana Pacers 104-87
Brooklyn Nets - Charlotte Bobcats 105-96
Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 107-101
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 100 - 83


Duncan leidt Spurs langs Atlanta (Foto: Novum)