Doom 4 nog lang niet afgerond

Het schietspel Doom 4 is na vijf jaar werk nog lang niet afgerond. Mismanagement heeft er in 2011 voor gezorgd dat drie jaar werk overboord is gegooid en er een doorstart is gemaakt. Dat heeft een woordvoerder van Bethesda gezegd tegen gameweblog Kotaku. Doom 4 zou volgens anonieme bronnen van de weblog in de maak zijn voor de nieuwe generatie spelcomputers.

De doorstart van Doom 4 heeft volgens de bronnen van Kotaku voor hernieuwd enthousiasme gezorgd binnen Id Software. Zenimax, het moederbedrijf van Id Software en Bethesda, voegde begin vorig jaar verschillende productiegroepen samen en heeft andere projecten stilgelegd. De focus van het bedrijf zou nu liggen op Doom 4 en de Tech 5-gamesoftware.

In augustus liet topman John Carmack van Id Software weten dat Doom 4 'af is wanneer het af is'. Volgens de bronnen van Kotaku kan dat nog wel een tijdje duren. "Een handvol middelmatige levels is alles wat Id Software in die vijf jaar heeft kunnen laten zien", zei een van de anonieme bronnen tegenover het gameweblog.


'Doom 4 nog lang niet afgerond' (Foto: Novum)