[EHL] Dragons en Keulen bij laatste vier

In Amsterdam hadden de eerste eerste twee kwartfinales plaats van de Euro Hockey League(EHL). Negenvoudig Europees kampioen Uhlenhorst Mülheim nam het in het Wagener Stadion op tegen Rot Weiss Köln en Dragons uit Brasschaat speelde tegen Reading.

UHC kwam twee keer op voorsprong tegen Rot Weiss Köln. In eerste instantie via een strafbal van Rabente, die hard en scherp inschoot. Later door een velddoelpunt van Stralkowski, die profiteerde van een fout van Benjamin Wess. Rot Weiss kwam terug door strafcorners van Montag en Christopher Zeller. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning, wat zich uitte in veel overtredingen. De scheidsrechters deelden dit duel vier gele en een rode kaart (Philipp Zeller) uit.

In de verlenging trokken de rood-witten uit Keulen aan het langste eind. Wess rondde met een knappe tip-in een vrije bal binnen het 23-metergebied af. Met deze overwinning plaatst de ploeg van Stefan Kenmas zich als eerste voor de halve finales van deze editie van de EHL.

De tweede kwartfinale van deze editie van de EHL ging tussen Reading en KHC Dragons. Eerder speelden deze ploegen in de poulefase tegen elkaar. Toen waren de Belgen de sterkste met 3-4. Zondag won het elftal uit Brasschaat opnieuw, ditmaal met overtuigende cijfers: 1-5.

In de elfde minuut rondde Maurice Dubois knap af met zijn backhand nadat de bal was teruggekomen van de Engelse keeper. Acht minuten later was het opnieuw Dubois die scoorde. Ditmaal kon hij in alle vrijheid intikken nadat de bal via een langer corner de cirkel was ingebracht.

Aan het begin van het derde kwart tekende aanvoerder Jeffrey Thys voor het derde doelpunt van de Dragons. Ook bij dit doelpunt kregen onze zuiderburen weinig tegenstand van de Engelse verdediging. Pas in de 46ste minuut kon Reading wat terug doen. Christopher Newman kwam goed vrij halverwege de cirkel en tipte de bal langs keeper Manu Leroy.

Dragons liep in het vierde kwart nog verder uit. Jeffrey Thys maakte de 1-4 met zijn backhand. Vlak voor het einde sleepte de 21-jarige Loïck Luypaert een strafcorner snoeihard in de rechterbovenhoek. De tegenstanders van beide ploegen is nog niet bekend. Morgen speelt Bloemendaal tegen Beeston en Amsterdam neemt het op tegen Berliner HC. Na afloop van die wedstrijden kunnen de halve finales worden opgemaakt want in de finale mogen niet clubs uit hetzelfde land tegen elkaar uitkomen.