[ECCC] Vrouwen Laren ook te sterk voor Atasport

De vrouwen van Laren hebben ook het derde ECCC-groepsduel gewonnen. In Hamburg was de Gooise ploeg met 5-0 te sterk voor Atasport. Laren speelt maandag de halve finale tegen de nummer twee uit poule A.

De Gooise equipe kreeg al snel in de wedstrijd de kans om via een strafcorner de score te openen, nadat Macey de Ruiter op haar stick werd geslagen. De doelpoging van Kim Lammers mislukte echter. Zeven minuten later was het wel raak voor de topscorer van vorig seizoen. Een strakke dribbel van De Ruiter werd door Lammers gepromoveerd tot een doelpunt: 1-0.

De ploeg van coach Maarten Gehner bleef, weliswaar niet met flitsend hockey, de overhand houden en in de 27ste minuut was het weer raak voor de Gooise vrouwen. Lammers maakte vanuit een corner haar tweede doelpunt van de wedstrijd. In de slotfase van de eerste helft zorgde Juliette Hentenaar ervoor dat de ruststand 3-0 werd. Hentenaar liet met een harde cornerslag de Atasport-goalie kansloos.

Na rust bleef Laren de bovenliggende partij, maar het scoren verliep moeizaam. Pas in de slotfase van het duel breidden de blauwhemden de stand uit. Fabienne Roosen tekende voor de 4-0, waarna Maxime Kerstholt de 5-0 op haar naam schreef. Atasport kreeg nog een loei van een kans om de eretreffer te maken. Goalie Charmaine van Wensen, die aan het begin van het vierde kwart werd ingebracht, reageerde echter uiterst attent en voorkwam een tegentreffer.