'SM-huisje' uitgebrand op park IJhorst

Een vakantiehuisje in IJhorst (Overijssel) is in de nacht van zaterdag op zondag door brand verwoest. Hoewel de buitenkant van het chalet nog overeind stond, is het volgens de brandweer zo zwaar beschadigd geraakt dat het waarschijnlijk afgebroken zal moeten worden.

Over de oorzaak van de brand kon de brandweer nog geen uitsluitsel geven. Het gerucht gaat dat het uitgebrande chalet het zogeheten SM-huisje is. "Wij hebben dat gerucht ook gehoord, maar of het klopt moet nog blijken uit het politie-onderzoek", zei een woordvoerder.

Over het SM-huisje op park 't Veldhuijs was onlangs ophef ontstaan. De eigenares verhuurt het chalet aan mensen die zich willen afzonderen om aan sadomasochisme te doen. Tientallen eigenaren van andere huisjes vinden dat ze daar nadeel van hebben. Ze verzochten de gemeente Staphorst, waar IJhorst onder valt, in te grijpen.

De gemeente onderzocht de zaak en kwam tot de slotsom dat SM niet verboden kan worden. Wel kreeg de eigenares te horen dat ze moest stoppen met het geven van workshops omdat dit een vorm zou zijn van betaalde seks, wat plaatselijk verboden is.

Vakantiehuisje uitgebrand op park IJhorst
Vakantiehuisje uitgebrand op park IJhorst (Foto: ANP)