[Premier League] Chelsea verliest derde plaats in Southampton

Chelsea heeft door een nederlaag bij Southampton de derde plaats in de Premier League uit handen gegeven. De ploeg van trainer Rafael Benitez ging zaterdag met 2-1 onderuit. John Terry maakte in de 33e minuut nog wel een treffer van Jay Rodriguez ongedaan, maar twee minuten later sloeg Rickie Lambert toe voor de Saints.

Jos Hooiveld deed negentig minuten mee bij de thuisploeg, dat eerder dit seizoen in Londen ook al twee punten afsnoepte van de Blues.

Tottenham Hotspur profiteerde optimaal en grijpt op dit moment het laatste rechtstreekse Champions League-ticket. De Spurs waren in Wales met 2-1 te sterk voor Swansea City. Jan Vertonghen passeerde doelman Michel Vorm al na zeven minuten. Op aangeven van de oud-Ajacied maakte Gareth Bale er na twintig minuten 2-0 van.

De Spanjaard Michu deed in de 71e minuut nog wel iets terug, maar de punten gingen mee naar Londen. Net als Vorm begonnen ook Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman in de basis bij Swansea, dat veilig in de middenmoot staat en dit seizoen de League Cup won.

Arsenal doet ook nog altijd mee om de derde plaats. De ploeg van coach Arsène Wenger rekende thuis met 4-1 af met Reading. Gervinho, Santi Cazorla, Olivier Giroud en Mikel Arteta maakten de doelpunten voor Arsenal, dat vier punten minder heeft dan Tottenham. Chelsea geeft twee punten toe op de Spurs.

Manchester City was voor eigen publiek Newcastle United de baas met 4-0. Vier minuten voor rust opende Carlos Tevez de score, waarna via David Silva, Vincent Kompany en James Perch verder afstand werd genomen. De achterstand van City op koploper Manchester United bedraagt vijftien punten.

Wigan Athletic hield voor het eerst dit seizoen de nul voor eigen publiek. Voormalig PSV-aanvaller Arouna Koné schonk zijn ploeg negen minuten voor tijd een overwinning: 1-0. Wigan, waar Ronnie Stam op de bank bleef, klimt naar de veilige zeventiende plaats, al heeft nummer achttien Aston Villa hetzelfde puntentotaal.

West Ham United versloeg West Bromwich Albion met 3-1. Andy Caroll scoorde twee keer voor de thuisploeg.

Chelsea verliest derde plaats in Southampton (Foto: Novum)