Heetste pizza drie keer heter dan pepperspray

De heetste pizza ter wereld kan niet anders dan oneetbaar zijn. De pizza is drie keer heter dan pepperspray. De gebruikte pizzasaus wordt gemaakt op basis van concentraat van de bhut jolokia-peper. Die peper was tot voor kort de heetste peper ter wereld.

De man achter deze helse pizza is Paul Brayshaw, eigenaar van het Engelse pizzarestaurant Paul’s Pizza. Het leek hem een aardig idee om op de kaart een flinke uitdaging te hebben staan en daarom bedacht hij de Saltdean Sizzler.

Hoewel het onmogelijk lijkt om een dergelijk gerecht lekker te vinden, heeft Brayshaw toch al 1300 Saltdean Sizzlers verkocht.  Tot nu toe kregen negen mensen het voor elkaar om de oneetbare pizza toch helemaal op te krijgen.

Brayshaw zelf heeft niet meer dan twee punten weg weten te krijgen. Volgens een van de mensen die de pizza wel op kregen is het eten van de pizza een vreselijke ervaring. "Er was niets leuks aan. De pijn trok na een minuut of twintig weg, maar toen begon de vreselijke maagpijn. Ik doe dit nooit meer. Ik wens het niemand toe."

Pittigheid wordt gemeten in zogenoemde Scoville units (SCU). Het Guinness Book of World Records heeft aangegeven dat de Saltdean Sizzler als heetste pizza in het boek zou worden opgenomen als hij meer dan een miljoen SCU zou scoren. Onderzoek wees uit dat de helse pizza een pittigheid heeft van 3,2 miljoen SCU. Ter vergelijking: een jalapeno haalt rond de vijfduizend SCU.


Het orale deel van de operatie is slechts het begin