Pot krijgt 'carte blanche' voor EK in Israël

Bondscoach Cor Pot van Jong Oranje kan voor het EK in Israël een beroep doen op alle spelers die ook in aanmerking komen voor het 'grote' Nederlands elftal.

Jong Oranje is al geplaatst voor het EK en bereidt zich met een aantal oefenduels voor op het toernooi in Israël. Deze week speelde de ploeg van Pot een oefeninterland tegen het gastland. In Tel Aviv werd het 1-2 voor Jong Oranje. Maandag komt Noorwegen op bezoek in Waalwijk. Pot weet dat hij nog niet met de EK-opstelling begint.

De 61-jarige Hagenaar kan namelijk deze zomer ook een beroep doen op spelers die met het Nederlands elftal komende week tegen Roemenië uitkomen. Bruno Martins Indi, Stefan de Vrij, Daley Blind, Jordy Clasie, Adam Maher, Tonny Vilhena, Ricardo van Rhijn, Kevin Strootman en Ola John kunnen nog meedoen bij Jong Oranje.

"Ik heb van Van Gaal carte blanche gekregen als het gaat om het selecteren van spelers voor het EK”, zegt Pot tegen OnsOranje. “Ik kan meenemen wie ik wil. Wil ik ze allemaal, dan kan dat ook." Dat dat ten koste gaat van spelers die nu spelen, speelt niet mee. "Jong Oranje is geen sociale instelling. Spelers die van het Nederlands elftal overkomen, zijn in principe basisspelers. Maar ze zullen zich wel gewoon moeten bewijzen", besluit Pot.