Shovel Knight ook naar Wii U en 3DS

De retro-platformer Shovel Knight komt ook naar Wii U en 3DS als het project genoeg geld opbrengt via Kickstarter. Dat hebben de makers vandaag bekendgemaakt op de productpagina op hun Kickstarterblog. 

Shovel Knight is een paar dagen geleden aangekondigd en vertelt het verhaal van een stoere ridder die met een schep zijn vijanden te lijf gaat. Zowel het uiterlijk als de gameplay zijn gebaseerd op retro 8-bit-games zoals we die kennen uit de klassieke Nintendo-tijd.

Yacht Club Games, de developers, hebben aangegeven dat ze vinden dat een dergelijke game op een Nintendo-platform thuishoort en daarom zijn Wii U en 3DS als eerste extra consoles aangekondigd. Eerder was de game pc-only. Mogelijk wordt de game nog naar voor consoles uitgebracht. Overigens valt of staat het hele project natuurlijk bij de opbrengst via Kickstarter, als het doel van 75.000 dollar niet gehaald wordt komt de game helemaal niet.

Wil je de pc-versie, dan kun je doneren vanaf 10 dollar, wil je de 3DS- of Wii U-versie, dan is een donatie van minimaal 15 dollar nodig aangezien het ontwikkelen voor die platformen extra kosten met zich meebrengt zoals dev-kits en licentierechten.