Bendtner door het stof: "De ergste dag"

Nicklas Bendtner werd afgelopen weekend aangehouden door de Italiaanse politie. De Deense aanvaller reed met drank op tegen het verkeer in. Hij gaat door het stof.

Bendtner wordt dit seizoen door Juventus gehuurd van Arsenal. De 25-jarige aanvaller werd afgelopen weekend gearresteerd en betuigde direct spijt. Dinsdag bood hij nogmaals zijn excuses aan. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me voor wat ik heb gedaan", verklaart hij in de media.

"Ik realiseer me dat dit zeer ernstig is, maar nu moet ik door. Niemand kan begrijpen hoeveel pijn ik nu heb en ik verzeker jullie: dit is echt de allerergste dag in mijn leven. Ik zal er alles, werkelijk alles aan doen om weer te mogen doen wat ik het mooist vind. Iedereen maakt fouten in zijn leven", beseft Bendtner.

De Deen mag de komende drie maanden niet autorijden. Daarnaast is hij door de Deense bond (DBU) voor zes maanden geschorst; hij mag geen interlands spelen. Juventus heeft hem een boete van meer dan honderdduizend euro opgelegd voor zijn niet te accepteren gedrag.