PSV, VVV en Helmond starten regionale opleiding

PSV wil samen met VVV-Venlo en Helmond Sport een gezamenlijke regionale jeugdopleiding opzetten. De opleiding moet 1 juli van start gaan. Als de KNVB na beoordeling akkoord gaat met het plan, ontstaat de grootste jeugdopleiding van Nederland, melden de clubs dinsdag.

De beloftenelftallen vallen buiten de samenwerking, net als de E- en F-teams. PSV heeft reeds een samenwerkingsverband met FC Eindhoven, dat eveneens onderdeel uitmaakt van de nieuwe structuur. Ook VVV en eerstedivisionist Helmond werken al enkele jaren samen.

Technisch managers Marcel Brands (PSV) en Mario Captein (Helmond Sport) en algemeen directeur Wim Dusseldorp (VVV-Venlo) hebben de afgelopen periode intensief aan de definitieve opzet gewerkt. "Doelstelling van PSV is om de beste talenten van Zuid-Nederland naar Eindhoven te halen", laat Brands weten.

"Omdat er clubs op verschillende niveaus meedoen, kunnen jonge spelers altijd een betaald voetbalopleiding volgen. Qua achterland ontstaat er dadelijk een heel groot gebied om jeugdspelers te kunnen scouten en opleiden. Door middel van een krachtige samenwerking ontstaat er een bolwerk van jeugdopleidingen", aldus Brands.