Kittel bezorgt Argos ritzege in Parijs-Nice

Marcel Kittel heeft de tweede etappe in Parijs-Nice gewonnen. De voor het Nederlandse Argos rijdende Duitser was na een rit over tweehonderd kilometer oppermachtig in de massasprint. De Italiaan Elia Viviani en de Australiër Leigh Howard strandden op de plaatsen twee en drie.

Viviani greep weliswaar voor de tweede dag op rij net naast de ritzege, maar krijgt wel de leiderstrui omgehangen. De renner van Cannondale neemt het geel over van Nacer Bouhanni, die letterlijk wegviel uit het klassement. De Fransman ging hard onderuit in een bocht en moest met verwondingen aan zijn gezicht worden afgevoerd.

De val van Bouhanni was een van de weinige opvallende momenten in de etappe. De groepjes die wegreden uit het peloton hadden nooit serieus kans van slagen.

De sprint in de straten van Cérilly werd geopend door Alessandro Petacchi, maar de Italiaan kwam op het bergop lopende wegdek veel te snel op kop. Kittel wachtte het juiste moment perfect af en snelde, dankzij goed voorbereidend werk van Tom Veelers, als eerste over de finish.

In het klassement verdedigt Viviani een voorsprong van zeven seconden op Sylvain Chavanel en Damien Gaudin. Lieuwe Westra staat vierde. Wilco Kelderman stijgt van de zevende naar de zesde plaats.