Joran heeft weer spijt

Joran van der Sloot heeft opnieuw spijt betuigd over de moord op de Peruaanse Stephany Flores. Dat deed hij in een brief die RTL Nieuws maandag publiceerde. In juni toonde de 25-jarige Nederlander ook al berouw in een brief aan de ouders van Flores.

"Ik voel elke dag berouw sinds de dag dat ik Stephany vermoordde, alsof er ook iets in mijzelf is doodgegaan", schrijft de Nederlander. Ook zegt hij te hopen dat zijn straf in hoger beroep wordt verminderd. Van der Sloot werd veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op de 21-jarige.

Van der Sloot zit nu drie jaar vast. "Ik wil nog iets van mijn leven kunnen maken, een familie hebben, een baan en misschien wel een carrière. Als ik nog 25 jaar achter de tralies moet blijven, dan kan ik deze dromen wel vergeten."

Hij vertelt verder veel te hebben nagedacht en te mediteren in de gevangenis. Hoewel er volgens hem geen excuus is voor de moord op Flores, zegt hij dat er zeker verzachtende omstandigheden waren. Welke dat precies zijn wordt niet vermeld. Ook volgt hij therapie en zegt daarmee door te gaan tot hij een beter mens is geworden. De familie van Flores vraagt hij in de brief opnieuw om vergeving.

De Nederlander wurgde Flores in mei 2010 op zijn hotelkamer in Lima. Volgens Van der Sloot was hij op de bewuste avond dronken en gedrogeerd. Daardoor wist hij naar eigen zeggen niet wat hij deed.

Eerder deden geruchten de ronde dat Van der Sloot binnenkort in het huwelijksbootje zou stappen met zijn vriendin Leidy Figueroa. De 23-jarige Peruaanse ontkende in januari echter dat er sprake was van een aanstaand huwelijk.


Joran betuigt opnieuw spijt over moord Stephany (Foto: Novum)