'Van Marwijk nieuwe coach FC Twente'

Bert van Marwijk wordt waarschijnlijk de nieuwe trainer van FC Twente. De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal is bijna rond met de Tukkers. Dat melden bronnen binnen de club woensdag aan Nusport. Voorzitter Joop Munsterman en assistent-trainer Alfred Schreuder zaten deze week al om de tafel met de 60-jarige Van Marwijk.

Het is de bedoeling dat Schreuder het seizoen afmaakt als interim-coach. De oud-middenvelder speelde bij Feyenoord al eens onder Van Marwijk. Het lag in de planning dat hij na het EK van afgelopen zomer toe zou treden tot de technische staf van Oranje, maar het desastreus verlopen toernooi gooide roet in het eten.

Het is nog niet bekend voor hoelang Van Marwijk, die het na het EK in Polen en Oekraïne voor gezien hield, tekent. De oefenmeester had naast Nederland en Feyenoord eerder ook Fortuna Sittard en Borussia Dortmund onder zijn hoede.

Twente moest op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Steve McClaren. De Engelsman stapte dinsdag op vanwege de magere resultaten. De club uit Enschede won na de winterstop nog geen wedstrijd. Uit zes duels werden slechts vier punten gepakt.