[WTT] Del Potro voelt geen extra druk na exit Federer

Juan Martin Del Potro voelt geen extra druk om het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam te winnen nadat favoriet Roger Federer vrijdag werd uitgeschakeld. "Ik zie vanavond wel of ik druk voel als bekend is wie mijn tegenstander in de finale is", zei de Argentijn zaterdag, nadat hij even daarvoor Grigor Dimitrov in de halve finale met 6-4 en 6-4 naar huis had gestuurd.

Julien Benneteau bleek in twee sets te sterk voor Federer. "Dat verraste me wel een beetje, hoewel Benneteau goed is op hardcourt en Federer in 2009 ook al eens heeft verslagen", stelt de 24-jarige Del Potro. "Maar ik ben er niet blij mee, het is altijd een plezier om tegen Federer te spelen." Vorig jaar ging de Argentijn in de finale in Rotterdam nog onderuit tegen de Zwitser.

De nummer zeven van de wereld had ook lovende woorden over voor de drie jaar jongere Dimitrov. "Het was een moeilijk duel, maar ik was blij met mijn spel", zegt hij. "Ik heb een goede tennisser verslagen, hij was dit toernooi goed op dreef", zegt Del Potro over de mondiale nummer 41.

De service van Del Potro loop het hele toernooi al uitstekend, hij werd nog geen enkele keer gebroken. "Volgens mij heb ik nog nooit een toernooi gewonnen zonder mijn service een keer te hebben ingeleverd", meent hij.

Hoewel Del Potro in de gehele wedstrijd slechts twee breakkansen weggaf, ziet hij nog ruimte voor verbetering. "Morgen in de finale moet mijn service op z'n best zijn. Ik mag mijn tegenstander geen enkele kans geven om te breken."

De Fransman Benneteau treft zaterdagavond in de andere halve finale zijn landgenoot Gilles Simon. "Ik ga mijn wedstrijdplan niet veranderen. Wel moet ik iets agressiever zijn", zegt Del Potro over de finale van zondag. "Ik zal mijn beste duel van de week moeten spelen."