Rehwinkel klaagt bij Kamp over late informatie

De Groningse burgemeester Peter Rehwinkel (PvdA) heeft maandag zijn ongenoegen geuit bij minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) over de late informatievoorziening over het aardbevingsrisico. De burgemeester is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen.

Aanleiding is het vrijdag gepubliceerde rapport dat aardbevingen door gaswinning in Groningen in de toekomst sterker kunnen zijn dan gedacht. Het bewuste onderzoek werd gehouden naar aanleiding van een beving in augustus. "We hebben de beving in augustus gehad, dan zijn er in september de eerste resultaten van het onderzoek en dan horen wij het pas afgelopen vrijdag", zei Rehwinkel tegen RTV Noord.

Hij heeft dit aangekaart tijdens een gesprek met Kamp in het gemeentehuis van Loppersum. Volgens Rehwinkel heeft de minister toegezegd dat hij nog eens gaat bezien hoe de informatievoorziening richting de Veiligheidsregio Groningen is geweest. Rehwinkel wees erop dat hij goed voorbereid moet zijn op mogelijke risico's.

De burgemeester stelde verder dat hij zich nu 'als de wiedeweerga' moet gaan voorbereiden op de nieuwe risico's. "Ik heb ook tegen de minister gezegd: dat gaat ook zeker geld kosten. Heb daar hopelijk oog voor." Volgens de gemeente heeft Kamp beloofd om te kijken naar de ondersteuning voor het binnenhalen van de benodigde expertise.