Darters Max en De Vreede veroveren tourkaart

Darters Edwin Max en Ryan de Vreede hebben beiden een tourkaart gewonnen in de Qualifying School van de PDC. Beide darters behoorden tot de negen darters die via de ranking hun kaart gekregen hebben. Max en De Vreese zijn voor twee jaar verzekerd van deelname van alle toernooien van de PDC.

Beide Nederlanders hadden een matige dag vandaag. De Vreede vloog er in de vierde ronde uit en Max zelfs als een ronde eerder. Op de slotdag gingen de rechtstreekse tourkaarten naar Steve Coote, Royden Lam, Kevin McDine & Joey Palfreyman.

Brandweerman Coote won in zijn finale met 6-0 van Dylan Duo. De darter uit Hong Kong Lam won met 6-3 van Terry Temple. Palfreyman was met 6-5 te sterk voor Dan Russell. McDine die via de ranking al zo goed als zeker was van een tourkaart kreeg hem nu rechtstreeks na een 6-3 zege op Martyn Turner. SupaMc gooide in zijn finale ook een 9-darter.

Naast Max en De Vreede zullen Martyn Turner, Dave Pallett, Dan Russell, Paul Amos, Kirk Shepherd, Kevin Dowling en Darren Johnson de komende twee jaar alle PDC-toernooien mogen deelnemen. Deze negen darters wonnen hun tourkaart via de ranking. Shepherd is een oude bekende, in 2008 verloor hij de WK-finale van John Part.

In 2013 zullen in totaal tien Nederlandse darters op de tour tevinden zijn. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Co Stompé, Jelle Klaasen, Jerry Hendriks, Gino Vos, Mareno Michels, Edwin Max en Leon de Vreede. Het reguliere dartseizoen zal beginnen op 23 en 24 februari met de eerste UK Open Qualifiers. Begin februari is nog wel de World Cup of Darts, het landenkoppeltoernooi. Namens Nederland zullen Van Gerwen en Van Barneveld daarin in actie komen.