R. Huybrechts grijpt tourkaart, Max is dichtbij

Ronny Huybrechts, Andree Welge, Campbell Jackson en Marc Dewsbury hebben op de derde dag van de PDC Qualifying School een tourkaart in de wacht gesleept. De oudere broer van Kim Huybrechts won in zijn finale met 6-2 Royden Lam.

De Duitser Welge die op het afgelopen WK in de voorronde werd uitgeschakeld, won in zijn finale van oud WK-finalist Kirk Shepard met 6-2. Jackson, vriend van Daryl Gurney die gister zijn kaart bemachtigte, versloeg in de Nederlander Ryan De Vreede met 6-5. Dewsbury pakte zijn tourkaart door Kevin Dowling met 6-2 te verslaan. 

Edwin Max haalde op de derde dag de halve finale. Hij verloor met 6-1 van de winnaar Jackson. Daarmee verzamelde hij wel vijf punten voor de ranking en voert die lijst ook aan. Met nog één dag te gaan lijkt hj zeker van een tourkaart. Ryan de Vreede pakte zaterdag negen punten en staat op elf punten op de achtste plaats. Hij zal zeer waarschijnlijk nog wel een paar punten nodig hebben om een tourkaart te bemachtigen.

Zondag zal de vierde en laatste dag van de Qualifying School gespeeld gaan worden. Vier tourkaarten zijn voor de dagwinnaars. De negen beste van de ranking zullen ook de komende twee jaar alle toernooien van de PDC mogen spelen.