Noord-Afrikanen onthoofden kat (+ foto)

Op sociale media wordt sinds gisteren een uiterst schokkende foto verspreid. Hierop zijn vier knulletjes te zien die grijnzend de kop van een kat omhoog houden. Een van hen houdt een mes en het lijf van de poes vast.

De foto, waarvan de echtheid overigens niet kan worden geverifieerd, is gisteren geplaatst op de Facebook-pagina 'WAZ MET JOU'. Hier zijn de meningen over de laffe actie die is afgebeeld nogal verdeeld.

De een is vol lof. "SOLDIERS!!!!", vindt ene Brahim. "Wtf gast das wel heel cool ja", vindt ene Dorien. Anderen spreken er juist weer schande van. Zo hopen sommigen dat de kornuiten hetzelfde zullen overkomen als de kat in kwestie.

Volgens Reddit zou het viertal uit Schiedam komen. Er is nog niemand gearresteerd.

Update 22.10 uur:
Velen twijfelen echter aan de authenticiteit van de bewuste foto. Zo zou deze niet in Nederland zijn genomen en al enkele maanden op internet circuleren. Er blijkt helaas een complete fotorapportage te zijn gemaakt rond de kat, die via Google eenvoudig is te vinden en op een Arabisch forum gepost. Op deze foto's wordt het katje niet alleen onthoofd, maar ook gevild.