Vitesse begint 2013 met zevenklapper

Vitesse heeft de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar met ruime cijfers gewonnen. De Arnhemmers wonnen met 7-0 van Topklasser Genemuiden.

Vitesse kwam in Zeist moeizaam op gang tegen Genemuiden. In de rust was het gat met de amateurs 'slechts' twee doelpunten. Brahim Darri opende na een klein half uur de score. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Jonathan Reis de 2-0. Trainer Fred Rutten wisselde er na rust lustig op los.

Theo Janssen was de enige veldspeler die ook in de tweede helft in actie kwam. Na twintig minuten ging de routinier ook richting de douche. Doelman Eloy Room was de enige die negentig minuten in actie kwam voor Vitesse. Na ruim een uur spelen werd de voorsprong verder uitgebreid via Valeri Qazaishvili.

Nicky Hofs, een eigen doelpunt van Erik Rotman, Simon Cziommer en Wimilio Vink (2) bepaalden de eindstand op 7-0. Trainer Fred Rutten kon niet beschikken over Wilfried Bony. De spits is met Ivoorkust in voorbereiding op de Afrika Cup deze maand. Vitesse hervat de competitie op 19 januari tegen AZ.