Feyenoord niet voorbij AGOVV in oefenduel

Voor Feyenoord begon de dag feestelijk met het vastleggen van Graziano Pellè, vanmiddag slaagde het er echter niet in te winnen van AGOVV. Voor 25.000 toeschouwers werd het in de Kuip 0-0.

De club uit Apeldoorn verkeerd in grote financiele problemen. Het balanceert op de rand van een faillissement en heeft nog tot 8 januari om dat af te wenden, terwijl de gemeente geen heil ziet in een reddingsplan. Desondanks begonnen de bezoekers goed aan het duel en kregen kansen via  Joey Godee en Paddy John. Het eerste gevaar namens Feyenoord was er pas na twintig minuten. Mitchell te Vrede kopte een vrije trap van Ruud Vormer over. In de 29ste minuut was Vormer dicht bij 1-0, maar de bal kwam na zijn schot op de kruising terecht. Nog voor rust kreeg Godee opnieuw een kans, maar Erwin Mulder reageerde goed op zijn schot.

In de tweede helft had Feyenoord het overwicht en waren er kansen voor Daryl Janmaat, Lex Immers en Anass Achahbar . Hoogtepunt van de middag was de invalbeurt van Pellè. Hij kreeg een staande ovatie maar ook de Italiaan slaagde er niet in te scoren.