Afellay verlaat training Schalke 04 met enkelblessure

Ibrahim Afellay tijdens de training van Schalke 04 een blessure opgelopen. De 26-jarige aanvallende middenvelder blesseerde zijn rechterenkel in een duel met verdediger Christoph Metzelder.

Afellay moest na het incident minutenlang worden behandeld aan het gekwetste gewricht, alvorens hij hinkelend het veld afliep. De speler was nog maar net hersteld van de spierblessure die had overgehouden aan de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland in november.

Het jaar 2012 stond voor Afellay ook al in het teken van herstel. Hij was in mei maar ternauwernood fit voor het EK in Oekraïne en Polen, nadat hij in september 2011 een kruisband had afgescheurd. Afellay kwam de laatste anderhalf jaar slechts 28 keer in actie.

Update 17.00 uur

Ibrahim Afellay blijkt geen blessure over gehouden te hebben aan tik op zijn enkel van zijn ploeggenoot Chritoph Metzelder, dat meldt Sport Promotion op hun site. ,"Het was natuurlijk wel even een angstig moment, maar uiteindelijk bleek er niks aan de hand. Ik train vanmiddag gewoon weer mee. De verhalen die vanmorgen in de Nederlandse pers opdoken, zijn dus zwaar overdreven", aldus Afellay.