Vin Diesel wordt Detective Kojak

Vin Diesel is in beeld voor de rol van de kale detective Kojak. Producent Universal heeft Neal Purvis en Robert Wade, die eerder het script van Skyfall schreven, aan het werk gezet voor het scenario. Dat valt te lezen op de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Detective Theo Kojak verscheen voor het eerst op het witte doek in The Marcus-Nelson Murders uit 1973. Nog datzelfde jaar kreeg het personage zijn eigen tv-serie, die uiteindelijk vijf seizoenen zou beslaan. De rol betekende de doorbraak van de Amerikaanse acteur Telly Savalas, wiens Griekse roots werden overgeheveld naar het personage.

Kojak, commissaris van het South Precinct in Manhattan, was vooral bekend vanwege zijn glimmende kale hoofd, messcherpe analyses en immer aanwezige lolly.

De 45-jarige Diesel is vooral bekend van actiefilms als The Chronicles of Riddick en de Fast & Furious-reeks. Het is de vraag of zijn versie van Kojak betekent dat de kale detective voor het eerst hard om zich heen gaat slaan om zaken op te lossen. Wanneer de film in productie gaat, is nog niet bekend.


Vin Diesel wordt Detective Kojak (Foto: Novum)