Crysis 3 haalt max uit consoles

Crysis 3 haalt alles wat mogelijk is uit de huidige consoles volgens Cevat Yerli, de baas van Crytek. Volgens hem is er geen procent processorkracht over dat niet gebruikt wordt door de game.

"Crysis 3 haalt zeker weten de max uit de consoles. Er is niet eens meer een procent over", zei Yerli. "Er is geen andere game op deze consoles die er technisch beter uitziet dan Crysis 3, klaar. De meeste games zijn technisch nog niet eens bij Crysis 2. Ik heb het niet over stijl, want dat is subjectief, maar puur over het feit wat we in Crysis 2 gestopt hebben op Xbox 360 en PlayStation 3, ik moet het vandaag de dag nog in een andere game zien gebeuren."

Volgens hem is dat de reden waarom Crytek twee jaar geleden al durfde te zeggen dat Crysis 3 gebruikmaakte van een engine die klaar voor next-gen is. Het bedrijf vindt de engine superieur aan die van de laatste Halo en Gears of War, want zij gebruiken veel meer data en detail in de beelden. De pc is volgens Yerli twee niveaus verder op de consoles.

Of het er allemaal zo mooi uitziet en vooral of het zonder hakken of stoten loopt zien we 21 februari, als Crysis 3 uitkomt voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Crysis 3