Problemen bus- en treinvervoer Arriva houden aan

De problemen met bussen en treinen van vervoerder Arriva houden ook dinsdag nog aan. Op de stations van Leiden Centraal en Gouda is extra personeel ingezet om busreizigers te informeren. Op het spoor ontstonden vertragingen.

Het vervoer in Leiden, Gouda en de Bollenstreek is zondag door Arriva overgenomen van Connexxion. In het hele land geldt sinds zondag een nieuwe dienstregeling en de effecten daarvan werden maandag duidelijk in de spits. Met name op Leiden Centraal ontstond chaos door vertraging, te volle bussen en onduidelijkheden over de dienstregeling.

Het extra personeel zal naar verwachting de hele week nog aanwezig blijven op de stations van Leiden en Gouda. "Doordat er bussen pas enkele dagen geleden zijn overgenomen van Connexxion, werkt een deel van de software nog niet. Daarom ontbreekt nog steeds de bestemming op bussen", zegt een woordvoerder van Arriva. "Met de inzet van extra personeel hopen we reizigers toch zo goed mogelijk te kunnen informeren."

Ook op het spoor ontstond dinsdagochtend wederom vertraging. Tussen Arnhem en Winterswijk liep het treinverkeer dusdanige vertraging op dat bussen werden ingezet. Ook tussen Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam en Leerdam en Geldermalsen raakten de treinen vertraagd en ook daar zette Arriva bussen in.

De problemen met bussen en treinen van Arriva duren naar verwachting nog tot eind volgende week, laat de zegsvrouw weten.