Duitsers schuld aan blokkering 18+ in eShop Wii U

Door Duitse wetten moet Nintendo zich houden aan strenge PEGI-eisen. Eerder deze week werd er al bekend dat de Europese eShop van Nintendo overdag de toegang blokkeert tot content dat geklassificeerd is voor achttien jaar en ouder.

Omdat Nintendo Europe gestationeerd is in Duitsland moet de Nintendo eShop voldoen aan de Duitse wetten. Een van de wetten schrijft voor dat content die voor achttien jaar en ouder is alleen in de nacht beschikbaar mag worden gesteld. Gebruikers kunnen daarbuiten geen trailers of content van die categorie zien of kopen. Deze meldingen lijken er alleen te komen als er geen ouderlijk toezicht is ingeschakeld op het systeem.

Het gedoe kwam aan het licht toen een Italiaanse gebruiker downloadproblemen had en de helpdesk in Italië belde. De helpdesk bevestigde dat content geschikt voor 18+ alleen beschikbaar wordt tussen 11 's avonds en 3 uur 's ochtends. Spellen als Assassin's Creed 3 en ZombiU zijn buiten deze tijd onbeschikbaar voor minderjarigen of gebruikers waarvan men niet weet of ze minderjarig zijn. Ouderlijk toezicht aanzetten dus maar.

Oops