Uitslag PSV - FC Twente

PSV heeft in de Eredivisie de koppositie heroverd. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis de topper tegen FC Twente met 3-0. De goals werden gemaakt door Wijnaldum, Matavz en Narsingh. Eerder op de dag had VVV-Venlo al nummer twee Vitesse met 3-1 klop gegeven.

PSV had wat goed te maken na de verloren topper vorige week tegen Ajax. Daarom gaven de Eindhovenaren in de beginfase vol gas, wat resulteerde in een goede kans voor Wijnaldum. Ook Twente liet zich, na aanvankelijk sterk teruggedrongen te zijn, gelden en had via Fer op voorsprong moeten komen. Hij kon alleen op PSV-goalie Waterman afgaan, maar besloot het tevergeefs via een lob te proberen.

Er ontstond een open wedstrijd waarbij kansen aan beide zijden waren. Het was uiteindelijk PSV dat tien minuten voor rust op voorsprong kwam door Wijnaldum die goed werk van Manolev en Narsingh afmaakte.

Na rust was de eerste kans voor Tadic, maar PSV had het overwicht. Zo kon Lens aflopen op Boschker, maar net als vorige week wist hij de bal niet in het doel te prikken. Dit gaf Twente hoop en de Tukkers waren dichtbij de gelijkmaker door een hard schot van invaller Braafheid.

Tien minuten voor tijd was het duel beslist toen de opgeleefde Matavz op aangeven van Strootman de 2-0 tegen de touwen werkte. Amper twee minuten later konden de Eindhovenaren voor de derde maal juichen doordat Narsingh na een combinatie met Matavz de bal tegen de touwen werkte.