Duitse film over Anne Frank in de maak

Het dagboek van Anne Frank wordt opnieuw verfilmd. De Duitse scenarist Fred Breinersdorfer schrijft het scenario voor de eerste Duitse bioscoopfilm over dit onderwerp. Het Zwitserse Anne Frank Fonds steunt het project. Dat schrijft de Duitse krant Berliner Zeitung.

Breinersdorfer baseert het scenario niet alleen op het dagboek van Anne Frank, maar bekijkt het leven van de hele familie Frank. "We willen voor de eerste keer het hele verhaal vertellen van dit jonge, puberende meisje", verklaren de producenten. "De middenklasse, het joodse leven in Frankfurt tot aan het moment dat Annes vader Otto na de oorlog haar dagboek in handen krijgt."

Anne Frank stierf in 1943 in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Het dagboek dat het joodse meisje bijhield tijdens haar onderduiktijd in Amsterdam was het onderwerp van talloze films, tv-series en theaterstukken. In 1985 werd een Nederlandse film gemaakt met Jip Wijngaarden als Anne en Jeroen Krabbé als Otto Frank.

Breinersdorfer is bekend van het scenario Sophie Scholl: Die Letzten Tage uit 2005. De film heeft nog geen regisseur. De Anne Frank-film wordt geproduceerd door Spectrum Pictures in samenwerking met Zeitsprung Pictures. De rolprent moet in 2013 worden opgenomen. Wanneer de film uitkomt, is nog niet bekend.