FOK! wat een weer...Kouder

Goedemorgen! Na een koude nacht hebben we vandaag een tweedeling in het weer. In het zuidoosten en oosten is er de afgelopen nacht nevel en mist ontstaan en waarschijnlijk lost dit de rest van de dag niet of nauwelijks op. Elders in het land schijnt geregeld de zon, maar kan er ook een enkele bui vallen.

Tegen de avond komen er vanuit het westen meer buien het land binnen en in het noordoosten zou hier wel eens wat natte sneeuw bij kunnen gaan zitten. Waarschijnlijk zijn de buien niet al te zwaar en blijft de temperatuur boven nul, dus problemen zijn er niet te verwachten. Pas later op de avond neemt de kans op gladheid toe als gevolg van opvriezing van natte weggedeelten. De temperatuur loopt op naar 3 of 4 graden in de mistige gebieden tot 6 graden op plaatsen waar de zon geregeld schijnt. De wind draait naar het zuidwesten en is zwak tot matig. Dit weerbeeld zal de komende dagen niet of nauwelijks gaan veranderen.

Een bijzonder actieve depressie is op dit moment in grote delen van Europa de boel op stelten aan het zetten. In de berggebieden valt héél veel sneeuw en in de landen rondom de Middellandse Zee vallen enorme hoeveelheden regen. De invloed van deze depressie reikt ook helemaal tot aan de Balkan. Dit komt mede doordat de depressie zich boven warm zeewater bevindt en dit in combinatie met een erg koude bovenlucht. Wat ook meespeelt is dat de depressie zich nauwelijks verplaatst waarbij het dus op veel plaatsen aan één stuk doorregent.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Volle maanErwin Klein maakte deze prachtige foto van de volle maan.