Meldpunt voor patiënten ziekenhuis Spijkenisse

Patiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis die klachten hebben over de informatievoorziening van het ziekenhuis kunnen sinds dinsdag terecht bij een meldpunt. Het patiëntenplatform Zorgbelang Zuid-Holland heeft dat opgericht omdat het ziekenhuis in Spijkenisse 'onduidelijke en versnipperde' informatie verstrekt.

Volgens Zorgbelang zorgt de sluiting van de afdeling cardiologie door de Inspectie voor de Gezondheidszorg voor onrust en onzekerheid onder patiënten en hun familieleden. Bij het meldpunt kunnen ze terecht met hun klachten en vragen. Het platform heeft overleg met het ziekenhuis om de informatievoorziening voor patiënten te verbeteren.

Op de afdeling cardiologie lagen de sterftecijfers in 2010 boven het landelijk gemiddelde. Mogelijk hebben de cardiologen verkeerde diagnoses gesteld. De vier hebben hun werkzaamheden vorige week van de inspectie moeten neerleggen. Het ziekenhuis heeft inmiddels ook de polikliniek cardiologie gesloten.

De nabestaanden van een 72-jarige man uit Spijkenisse die begin dit jaar overleed, hebben aangifte gedaan tegen een cardioloog en een internist. Bij zijn behandeling zouden fouten zijn gemaakt.