Docu over Kurt Cobain in de maak

Er wordt een documentairefilm gemaakt over het leven van wijlen Kurt Cobain. Dit heeft Courtney Love, vrouw van de in 1994 overleden Nirvana-zanger tegenover The Guardian bevestigd. De regie is in handen van Brett Morgan, die ook verantwoordelijk was voor de Stones’ documentaire Crossfire Hurricane.

Beiden zeggen in The Guardian dat ze al geruime tijd nadenken over het maken van een dergelijke documentaire. Het plan is om in 2014 te starten met enkele opnamen. Het zou een zoenaamd ‘derde persoon autobiografie’ moeten worden. In de film zal veel materiaal gebruikt worden van Cobain zelf, die video-opnames van zichzelf heeft gemaakt.

In 2005 kwam het leven van Kurt Cobain al aan bod in de rolprent Last Days  van de hand van  Gus van Sant. De aan heroïne verslaafde zanger werd 8 april 1994 dood aangetroffen in zijn huis in Seattle. Volgens het autopsierapport was zijn dood het gevolg van een ‘zelf-toegediende geweerwond aan het hoofd’. Anderen bewerend weer dat Cobain om het leven werd gebracht.