'Schud je kont en word geestelijk gezond'

Zweedse vrouwen staan erom bekend bijzonder aantrekkelijk te zijn. Het mag dan ook geen wonder heten dat onderzoekers van de Örebro Universiteit besloten om de bevallige deernes het onderwerp van een onderzoek te maken. Om de zaak nog wat op te leuken, besloten ze zelfs dansende dames te onderzoeken.

Maar is er nou nog iets nuttigs voortgekomen uit dit ongetwijfeld met veel plezier uitgevoerde onderzoek? Jazeker! De onderzoekers deden namelijk een belangrijk ontdekking voor alle mensen die hun 'dick' niet in 'crazy' willen stoppen. Dansende dames blijken namelijk geestelijk een stuk gezonder dan hun inerte tegenhangers.

Het onderzoek wijst uit dat naast verminderde depressie, angst, vermoeidheid en pijn in hoofd en ledematen, de swingende chickies ook meer zelfvertrouwen krijgen en beter de dagelijkse problemen het hoofd kunnen bieden.

Punt is wel dat iedere vrijdag een kwartiertje met je zatte kop op de dansvloer staan niet voldoende is: de moshende mokkels volgden twee maal per week tezamen dansles. Wel rapporteerden ze dat de gevolgen zo'n vier tot acht maanden na het onderzoek voortduurden.

Dus, FOK!-bro's, de volgende keer dat je in da club bent en je wilt een chimeid hosselen, kies er dan een die eruit ziet alsof ze weet wat ze doet. Dan is de kans dat je de volgende morgen drama hebt een stuk kleiner.