Cel voor bedreiging met 'Wii-geweer'

Een 29-jarige inwoner van Veldhoven moet een half jaar de cel in. De man had in mei agenten bedreigd met een tot 'geweer' verbouwde controller van de spelcomputer Wii. Bovendien moet hij 3000 euro schadevergoeding betalen aan de agenten.

De rechtbank heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 367 dagen. Daarvan zijn er 180 voorwaardelijk. De rechtbank heeft bij het bepalen van deze straf rekening gehouden met het feit dat de agenten zich 'ernstig bedreigd' voelden en vreesden voor hun leven, meldt Omroep Brabant. Omdat de dader als verminderd toerekeningsvatbaar wordt beschouwd en hij heeft aangegeven dat hij zich wil laten behandelen voor zijn psychische problemen, valt de straf lager uit.

De dader had een controller van de Wii zodanig verbouwd dat het ding leek op een vuurwapen. Hij had er een 92 centimeter lang snipergeweer van gemaakt, met een kolf met een pistoolgreep. Hij had het wapen op de agenten gericht, die zich daardoor dusdanig bedreigd voelden, dat ze een waarschuwingsschot losten.