FOK! wat een weer...Koud of zacht?

Goedemorgen! Gisteren scheen in een groot deel van het land de zon volop, maar in het noorden bleef de bewolking vrijwel de hele dag hangen. In de zon liep de temperatuur nog verrassend hoog op en plaatselijk werd het zelfs 14 graden. Op Terschelling is het in de bewolking niet veel warmer geworden dan 9 graden. Vandaag kunnen er wel eens grote verschillen gaan optreden.

Als de zon doorbreekt dan loopt de temperatuur op naar een graad of 10, maar lost de laaghangende bewolking niet op dan zullen we het met maximaal 4 of 5 graden moeten doen. Dit kan van plaats tot plaats sterk verschillen en het is niet mogelijk om specifiek aan te geven waar wél en waar géén zon te zien zal zijn. Wind is er vandaag vrijwel niet. Ook voor morgen is het nog maar de vraag of het wel of niet gaat opklaren, maar op zaterdag lijkt er dan wel weer wat meer zon te zullen komen.

Eigenlijk is het in een groot deel van Europa rustig weer, maar in het zuidoosten van Spanje zullen ze hier wel anders over denken. Net als in Italië viel er op sommige plaatsen soms een paar honderd millimeter regen, maar toch is dit water daar méér dan welkom na alle droogte.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

PhuketVanuit Thailand maakte Loves dit zomerse plaatje. Ik zou er zo naar toe willen!