Vader en vier kinderen dood bij woningbrand België

Bij een woningbrand in het Belgische Han-sur-Lesse zijn zondagnacht een vader en zijn vier kinderen omgekomen. De moeder van het gezin en een vriend die op bezoek was raakten zwaar gewond en zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Luik, melden Belgische media.

De brand in het dorp, niet ver van de grens met Frankrijk en Luxemburg, brak rond 03.00 uur uit op de begane grond en verspreidde zich snel. Toen de brandweer werd gewaarschuwd, stond het huis al volledig in lichterlaaie. De brandweer kon niet meer naar binnen.

De moeder wist te ontsnappen, maar had een ernstige koolmonoxidevergiftiging opgelopen. De vriend die op bezoek was, kon ook uit het huis komen en is met ernstige brandwonden in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

De omgekomen kinderen zijn twee jongens van 11 en 9 jaar en twee meisjes van 4 en 2. De hitte was zo intens dat de lichamen van de slachtoffers mogelijk nooit worden gevonden.

Een kleine oliekachel is mogelijk de oorzaak van de brand, maar daar is volgens de brandweer nog geen zekerheid over. Inmiddels is slachtofferhulp ingeschakeld om familieleden en de schoolgenoten van de slachtoffers op te vangen.