Twente kwaad op Russische arbiter

Alles wat FC Twente was kookte gisteravond na de 3-0 nederlaag in de Europa League tegen Levante. De Russische arbiter Vladislav Bezborodov en zijn assistenten moesten het ontgelden, omdat ze besluiten namen die bepaald niet in het nadeel van de thuisclub waren.

Zo werd de fraaie 0-1 van Dusan Tadic afgekeurd vanwege buitenspel van Luc Castaignos. "De scheids zei dat ik de bal nog aanraakte met mijn hoofd. Maar volgens mij stond ik niet eens buitenspel en bovendien ging de bal twee meter over mijn hoofd heen."

Ook bij Tadic kwam het stoom na afloop nog uit de oren. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Dan maak je zo’n goal en pakken ze die onterecht van je af. Ik dacht dat ik droomde. De scheidsrechter heeft de wedstrijd voor ons gekild. Elke beslissing viel uit in ons nadeel. Ik ben heel boos."

Eén van die beslissingen was het slechts geel geven aan Nikos Karabelas die een overtreding op Tadic maakte die een rode kaart waard was. In de tweede helft was het dezelfde Karabelas die tegen de arm van Douglas schoot, waarna Bezborodov makkelijk naar de stip wees. Míchel tekende 1-0 aan. Douglas was duidelijk over de handsbal. "Ik had de arm naast mijn lichaam en kon de bal niet ontwijken. Normaal wordt daar geen penalty voor gegeven."

Aanvoerder Wout Brama stak de hand ook in eigen boezem. "We hebben bij vlagen goed gespeeld, maar in andere fases niet goed. Zo begonnen we heel slecht met drie keer balverlies op rij." Hij weet dat overwinteren in Europa lastig gaat worden. "Het is wel reëel dat we nog doorgaan, want we kunnen elke tegenstander hebben, maar het wordt wel heel moeilijk nu. We moeten wel gaan zorgen dat we gaan winnen. We moeten een team worden dat moeilijk te verslaan is. Nu is dat nog niet voor 100 procent het geval. Daarin kunnen we nog wel wat stappen maken."