De Verbouwing trekt tweehonderdduizend bezoekers

De Nederlandse speelfilm De Verbouwing heeft meer dan tweehonderdduizend bezoekers getrokken. Dat laat distributeur Entertainment One Benelux maandag weten. De thriller had eerder al de beste opening van 2012. De film van regisseur Will Koopman naar het gelijknamige boek van Saskia Noort ging op 6 september in première.

De Verbouwing is de derde Nederlandse film die dit jaar meer dan tweehonderdduizend bezoekers wist te trekken. Ook de roadmovie Jackie, met zussen Carice en Jelka van Houten in de hoofdrollen, wist dit aantal te halen, evenals de jeugdfilm Achte-Groepers Huilen Niet. Deze laatste film, met ruim driehonderdduizend bezoekers vooralsnog de best bezochte Nederlandse film van dit jaar, won vrijdag de Publieksprijs tijdens het Gala van de Nederlandse Film het Gouden Kalf.

Koopman maakte vorig jaar met Gooische Vrouwen de best bezochte Nederlandse film van de afgelopen 25 jaar. De komedie haalde ruim 1,9 miljoen bezoekers, een aantal dat Flodder uit 1986 voor het laatst wist te behalen.

De Verbouwing, met Tjitske Reidinga, Mark Rietman en Peter Blok in de hoofdrollen, gaat over plastisch chirurg Tessa van Asselt. Ze heeft naast een moeizaam huwelijk ook financiële problemen en ziet door alle spanning de relatie met haar zoon verwateren. Als een voormalige jeugdvriend op de stoep staat met een zak geld om in haar zaak te investeren, gaat ze wellicht te snel overstag. Daar betaalt ze een zware prijs voor.


De Verbouwing trekt tweehonderdduizend bezoekers (Foto: Novum)