Grenswachters VS schoten op elkaar

Een Amerikaanse grenswachter die vorige week omkwam bij een schietincident in het zuiden van Arizona is waarschijnlijk door collega's gedood. Hij zag twee agenten aan voor gewapende smokkelaars en opende het vuur, waarna de twee terugschoten. Dat heeft het hoofd van de bond van grenswachters zondag gezegd.

Een bewegingsmelder aan de grens was geactiveerd, waarna de agenten er van verschillende kanten op af waren gegaan. In het gebied met dichte bosschages opende agent Nicholas Ivie het vuur, waarbij hij een van de andere agenten verwondde. Hij werd gedood toen zij het vuur beantwoordden, aldus NBPC-president George McCubbin.

Waarnemend sheriff Rod Rothrock bevestigde de gang van zaken, maar wilde hangende een onderzoek van de FBO niet zeggen of Ivie degene was die als eerste schoot. Volgens McCubbin en Rothrock wisten de agenten van elkaar dat ze op onderzoek waren, maar niet dat ze zo dicht bij elkaar in de buurt waren. "Het was erg donker, erg ruig terrein en het zicht op elkaar werd verder belemmerd door cactussen en dergelijke", zei Rothrock.