Vier jaar geëist wegens misbruik 6-jarig meisje

Tegen een 53-jarige Hagenaar die ervan wordt verdacht eerder dit jaar een 6-jarig meisje te hebben misbruikt is maandag vier jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, geëist. Het Openbaar Ministerie in Den Haag eist voor de voorwaardelijke straf een ongebruikelijk lange proeftijd van tien jaar.

De man sprak het meisje 14 maart aan op de Dierenselaan en vroeg of ze de weg naar een supermarkt wist. Hij vroeg haar vervolgens in de auto te stappen. Dit deed het meisje, waarna de man haar misbruikte, aldus het OM. Na tien minuten liet de man het meisje gaan. De familie van het meisje lichtte uiteindelijk de politie in.

De politie hield de man op 20 maart aan. Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de Hagenaar op 9 en 17 maart had geprobeerd nog twee meisjes zijn auto in te krijgen. Hij probeerde ze met dezelfde smoes de auto in te lokken en bood de meisjes zelfs geld aan. De kinderen vertrouwden de zaak echter niet en gingen niet op het aanbod van de man in.

Het OM is van mening dat er voldoende bewijs is voor een veroordeling. Alle drie de meisjes gaven dezelfde beschrijving van de man en zijn auto. Ook zijn er in de auto vezels aangetroffen van de jas van het misbruikte meisje, en beschikt justitie over camerabeelden.

Gezien de ernst van het delict moet de samenleving zo lang mogelijk tegen de man worden beschermd, meent het OM. Daarnaast probeerde de man nog een meisje zijn auto in te lokken terwijl er op de Dierenselaan getuigenoproepen hingen naar aanleiding van het misbruik.