Lieke van Lexmond viert in haar eentje vakantie

Lieke van Lexmond heeft dit jaar in haar eentje vakantie gevierd. De 30-jarige actrice, die drie maanden geleden haar relatie met Jurriaan Oerlemans verbrak, vertrok zonder vrienden of familie naar Thailand.

"Heerlijk in mijn uppie, om echt even tot mezelf te komen", zegt Van Lexmond donderdag in het AD. Ze vond het 'best spannend' om alleen op reis te gaan. "Maar eenmaal daar heb ik dat geen moment meer zo ervaren."

De presentatrice heeft een leven waarin ze vaak mensen om zich heen heeft en vond het fijn op een plek te zijn waar niemand haar kende. "Ik kan het ook iedereen aanraden een keer alleen op vakantie te gaan. Je hoeft met niemand rekening te houden en kunt alleen maar doen waar je zelf zin in hebt."

Van Lexmond is sinds kort weer vrijgezel en voelt zich prima. Volgens geruchten zette ze Oerlemans aan de kant omdat hij was vreemdgegaan. "Iedereen wil dat ik een uitspraak doe over Jurriaan en mij, maar daar heb ik helemaal geen behoefte aan", aldus Lieke. "Ik voel me goed en ben lekker bezig met mijn werk. Dat is veel belangrijker op dit moment."