Nederland 1, RTL4 en SBS6 strijden vanavond om tv-kijker

Vanavond staan er drie grote televisieshows recht tegenover elkaar. Nederland 1, RTL4 en SBS6 strijden om de gunst van de tv-kijker.

Tijdens de officieuze start van het nieuwe televisieseizoen zenden de drie grootste zenders van Nederland groots weekendamusement uit. RTL4 komt met de tweede aflevering van talentenshow Beat the Best, terwijl Nederland 1 en SBS6 beiden met een BN'er-show komen. Nederland 1 zal deze BN'ers laten dansen in de show Strictly Come Dancing, terwijl SBS6 achttien BN'ers van een duikplank laat springen.

Vanavond is vooral een belangrijke avond voor Beat the Best. Vorige week moest de talentenshow opboksen tegen het tropische weer. Hierdoor plakten er maar een kleine 700.000 voor de buis. Om ervoor te zorgen dat men blijft zitten om naar de miljoenen kostende talentenshow te gaan en blijven kijken, zendt RTL4 de Nederlandse remake van The Golden Girls uit. The Golden Girls was in de 80's een wereldwijd succes. Actrices Beppie Melissen, Loes Luca, Pleuni Touw en Cecile Heuer spelen de hoofdrollen in de Nederlandse versie.

Nederland 1 gooit Strictly Come Dancing en Koefnoen op de zender. In Strictly Come Dancing nemen bekende Nederlanders het tegen elkaar op in een wedstrijd ballroomdansen. Reinout Oerlemans en Kim-Lian van der Meij zullen de komende veertien weken het hernieuwde Dancing with the Stars presenteren. Hockeyster Naomi van As, zangeres Ria Valk en politicus Sabine Uitslag zijn enkele van de acht kandidaten. Tussen de wedstrijd en de uitslag is Koefnoen te zien. Vorige week was het cabareteske televisieprogramma nog de winnaar op primetime.

SBS6 lijkt de grote winnaar te worden van deze 'super saturday'. Sterren Springen op Zaterdag moet voor de zender de start zijn van een nieuw begin. De zender had de afgelopen maanden last van lage kijkercijfers. Achttien van een duikplank springende BN'ers moeten voor de zender voor een ommekeer zorgen. Onder andere Terror 'bommetje' Jaap, Emile 'Tsjakka' Ratelband, Kelly van der Veer, Adje en Patty Brard zullen zich wagen aan een sprong in het diepe. Verwacht wordt dat dit hilarische beelden zal opleveren.

De strijd begint vanavond om 20.00 uur op RTL4 met Golden Girls. Een half uur later begint de strijd pas echt. Dan staan Strictly Come Dancing (Nederland 1), Beat the Best (RTL4) en Sterren Springen op Zaterdag (SBS6) lijnrecht tegenover elkaar. Nederland 1 onderbreekt de show rond half tien voor Koefnoen, waar het daarna weer verder gaat met de de uitslagshow.

Wie de kijkcijferstrijd wint is pas morgenochtend bekend als de kijkcijfers van het SKO binnen zijn.